Tel: 0547 - 26 16 65

Week van de Werkstress: Digital Detox Donderdag

Week van de Werkstress: Digital Detox Donderdag

13 november, 2019

Categorie: ' Coaching '

‘De Week van de Werkstress’ moet volgens de overheid ‘De Week van het Werkplezier’ worden. Dat is makkelijker gezegd, dan gedaan. Want hoe zorg je nou dat je elke dag zonder stress, maar met plezier naar je werk gaat? Wij, Katrien en Sonja, geven vaak trainingen aan Young Professionals en delen deze week elke dag een tip die de druk op je schouders kan verlichten. Vandaag: Digital Detox Donderdag.

De hele wereld is bereikbaar!

Digital detox verwijst letterlijk vertaald uit het Engels naar een periode waarin een persoon vrijwillig afziet van het gebruik van digitale apparaten zoals smartphones, computers en sociale mediaplatforms. Deze vorm van ontgifting is populair geworden, omdat mensen zich bewuster worden hoeveel tijd ze besteden aan digitale apparaten en internet. Tja, we kunnen niet meer zonder onze devices; smartphone, tablet, laptop. Alleen het type device is verschillend, maar op al deze apparaten hebben we de verbinding met de rest van de wereld. De opties om iemand te bereiken worden ook steeds groter: bellen, skypen, appen, surfen en ga zo maar door. De hele wereld is bereikbaar! maar moeten we 24/7 bereikbaar zijn? Raken we niet opgebrand doordat we de hele dag afgeleid worden?

Ook je werkdag zit vol ‘koopsignalen’

Elk pushbericht of notificatie is in principe een ‘koopsignaal’. Lees mij! Koop mij! Kijk wat ik nu weer heb gepost op Facebook! Deel je leven met mij en jouw volgers! 24/7! Ook tijdens jouw werkdag. Weg productiviteit, weg concentratie! Is het een oplossing om 1 dag per week een digital detox in te voeren? Wij denken niet dat dat helpt. Wij gaan voor een meer structurele oplossing. Om je rust te vinden en niet direct afgeleid te zijn, kun je ook zorgen dat jouw apparaat/device jou niet iedere keer ‘wakker schudt’ en aandacht van jou vraagt.

Tijd om zelf te bepalen waar je aandacht naartoe gaat!

Want zeg nou eens echt, een beller of een appje komt vaak ongelegen, stoort in je werkzaamheden. Jij wil toch zelf de regie over jouw tijd? Jij wil zelf bepalen waar jij op dat moment aandacht aan geeft! Begin maar eens met alle notificaties uit te zetten. Alle? Ja zeker! Je kan uiteraard je telefoon gewoon op stil zetten als je niet gestoord wil of kan worden, maar voor de overige applicaties kun je het geluid en de meldingen gewoon uitzetten. Net als jouw mail, kun je er dan zelf voor kiezen wanneer je jouw Whatsapp-berichten wilt lezen, wilt kijken wie er nu op Facebook, Instagram of LinkedIn gereageerd heeft.

Het is de tijd waarin wij nu leven. Omarm het in de plaats het van je af te duwen, maar organiseer het wel zo dat jij in the lead bent. Jij bepaalt wanneer je welke berichten wilt lezen. Jij hebt de regie over jouw leven.

 

Beter omgaan met je tijd en energie? Volg onze Masterclass!

Wij hebben een Masterclass ontwikkeld waarin we onder andere behandelen hoe je tijd en energie weet te houden, tijdens je werk en privé.
In je eigen werkboek maak je een Persoonlijk Actieplan waardoor je uiteindelijk echt vooruit gang zal zien.

Op 5 december geven we in Deventer onze eerstvolgende masterclass. LET OP: BIJNA VOL!

Mocht je 5 december niet kunnen, dan is de laatste mogelijkheid dit jaar op donderdag 19 december in Bunnik.

Lees hier alles over de Masterclass

 

*Omdat we merken dat dit zo’n belangrijk onderwerp is hebben we ook een driedaags programma ontwikkeld rondom Persoonlijke Ontwikkeling,
Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!