Tel: 0547 - 26 16 65

Leadgeneratie

Naast strategisch marketing advies en trainingen ondersteunen wij bedrijven ook op het gebied van leadgeneratie, vooral in B2B.

Nieuwe klanten

Voor het vinden van nieuwe klanten en verhoging van omzet en winst is het genereren van leads (lead generation in het Engels) van essentieel belang. In B2B gebeurt dit meestal door een combinatie van marketinginstrumenten, zoals beurzen, telemarketing, e-mailmarketing, social media als Linkedin en Twitter, netwerken, en met nieuwe technieken rond inbound en content marketing.

Ondanks de groei in gebruik van (digitale/online) inbound marketing instrumenten blijkt uit verschillende recente onderzoeken in Europa en in de VS dat voor B2B leadgeneratie de meer traditionele “outbound” kanalen nog steeds veel gebruikt worden.

Verschillende branches

Uiteraard zijn er verschillen tussen branches, maar ook wij geloven dat zeker in de West-Europese maakindustrie de klassieke “outbound” en “event marketing” methodes, zoals telemarketing en vakbeurzen, nog steeds heel effectief zijn voor het genereren van leads.

Naast het aantal is vooral de kwaliteit van leads belangrijk. Veel methodes voor het generen van leads zijn echter passief en reactief: u hebt niet altijd controle over wie uw website of beursstand bezoeken, met veel “ruis” en slechte leads tot gevolg.

Voor kwalitatief goede leads is daarom meer grip op het leadgeneratieproces nodig: eigenlijk wilt u het proces omdraaien en proactief leads genereren aan de hand van eigen criteria in door u gekozen segmenten en landen, goed bij uw bedrijf en producten passend!

Steeds vaker worden wij gevraagd om hierbij op een praktische manier te ondersteunen en voor bijvoorbeeld nieuwe Product-Markt Combinaties of nieuwe geografische markten overzichten met waardevolle (potentiële) leads te genereren. Dit doen we aan de hand van helder afgesproken criteria en met behulp van websearch, social media en brancheorganisaties. Deze gekwalificeerde leads kunnen vervolgens worden benaderd met bijvoorbeeld telemarketing of met gerichte uitnodigingen voor vakbeurzen.

Wilt u meer weten over onze aanpak, bel dan 0547-261665 of mail naar