Tel: 0547 - 26 16 65

Week van de Werkstress: Deadline dinsdag

Week van de Werkstress: Deadline dinsdag

12 november, 2019

Categorie: ' Nieuws '

‘De Week van de Werkstress’ moet volgens de overheid ‘De Week van het Werkplezier’ worden. Dat is makkelijker gezegd, dan gedaan. Want hoe zorg je nou dat je elke dag zonder stress, maar met plezier naar je werk gaat? Wij, Katrien en Sonja, geven vaak trainingen aan Young Professionals en delen deze week elke dag een tip die de druk op je schouders kan verlichten. Vandaag: Deadline Dinsdag.

‘Eerst mijn mail checken’

Je kent het wel, je komt op kantoor en gaat eerst maar eens je mail checken. Tsjonge die is alweer helemaal volgestroomd! Mails met uitnodigingen voor vergaderingen waar je niet bij wilt en hoeft te zijn, mails ter info (waar je niets mee hoeft te doen) maar waar je niet in de cc staat. Interessante nieuwsbrieven. Mails met vragen die al lang zijn opgelost, helaas kwam je daar later pas achter…… Alles in één bomvolle mailbox! Je bent al bekaf voordat de dag is begonnen!

Uit onderzoek blijkt dat 70% van de werknemers binnen 6 seconden reageert op een e-mail! Maar liefst 85% binnen 2 minuten. Dat lijkt heel klantgericht, maar het duurt vervolgens weer minstens 20 minuten voordat je weer volop geconcentreerd kunt werken. Door deze manier van werken zijn we gemiddeld 25% van onze tijd bezig met onze mail! Je bent alleen niet ingehuurd als e-mailverwerker, maar als  kenniswerker!

Wat is belangrijk?

Stel jezelf de vraag wat is belangrijk? En niet wat is dringend.  Als je consequent de zaken plant en de dag begint met de dingen die belangrijk zijn, dan heb je vanzelf minder dringende dingen op je bordje liggen. Deze kun je misschien ook wel gewoon delegeren of helemaal niet doen. Een gewetensvraag: hoeveel tijd besteed jij aan niet belangrijke zaken? Misschien door een onoverzichtelijke mailbox? Of doordat je net als veel mensen last hebt van uitstelgedrag? Meteen met de belangrijke taken beginnen, ook als ze minder leuk zijn, geeft je veel voldoening. Het zorgt ervoor dat je makkelijk en relaxt je deadlines haalt. En je e-mail dan? Drie keer per dag checken ’s ochtends, na de lunchpauze en aan het einde van de middag als je je werk afrondt. Daarna maak je gelijk een lijstje met waar je de volgende dag mee begint, kun je je werk loslaten en lekker ontspannen aan je vrije avond beginnen. Werkplezier gegarandeerd!

 

 

Tijdens onze Masterclass gaan we hier uitgebreider op in, maar omdat dit zo’n belangrijk onderwerp is, hebben we hiervoor ook een speciaal twee daags-programma ontwikkeld. Daarin leer je ook hoe je structuur aanbrengt in je mailbox en nog veel meer om effectief met je tijd en energie om te gaan.

Wij helpen je graag tijdens onze Masterclasses

 

 

NOG TWEE PLEKKEN BESCHIKBAAR VOOR DE MASTERCLASS OP 5 DECEMBER

Op 5 december geven we in Deventer onze eerstvolgende masterclass.
Mocht je 5 december niet kunnen, dan is de laatste mogelijkheid dit jaar op donderdag 19 december in Bunnik.

Meer lezen over de Masterclass