Tel: 0547 - 26 16 65

Week van de Werkstress: Masterplan Maandag

Week van de Werkstress: Masterplan Maandag

11 november, 2019

Categorie: ' Nieuws '

‘De Week van de Werkstress’ moet volgens de overheid ‘De Week van het Werkplezier’ worden. Dat is makkelijker gezegd, dan gedaan. Want hoe zorg je nou dat je elke dag zonder stress, maar met plezier naar je werk gaat? Wij, Katrien en Sonja, geven vaak trainingen aan Young Professionals en delen deze week elke dag een tip die de druk op je schouders kan verlichten. Vandaag: Masterplan Maandag.

“Na je studie is je leven voorbij”

Afgestudeerd en dan? Of een paar jaar aan het werk en dan? Sommigen schuiven afstuderen zelfs voor zich uit om maar niet aan de nieuwe fase in het leven te hoeven beginnen. De tijd van lang leve de lol en weinig verantwoordelijkheden lijkt voorbij en komt nooit meer terug. Nee dat klopt, maar je leven is niet voorbij, er breekt alleen een nieuwe fase aan. Deze fase begint met de vraag: wie ben ik? Maar ook:  wat kan ik? En vooral: wie wil ik zijn en wat wil ik bijdragen?

De tip ‘begin met het einde voor ogen’ komt uit het boek De 7 Eigenschappen van Effectief leiderschap van Stephen R. Covey. Tijdens onze Masterclass komen deze 7 eigenschappen uitgebreid aan bod om je te helpen zelf leiderschap over je leven te nemen. Want als jij zelf aan het stuur staat, ervaar je veel minder stress en veel meer plezier.

Wat geeft jou energie?

Werkplezier komt voort uit wat je energie geeft op je werk. Uit onderzoek blijkt dat er 7 belangrijke energiegevers zijn die millennials/ young professionals heel belangrijk vinden (bron: Thijs Launspach werken met millennials):

  • Ontwikkelmogelijkheden
  • Betekenis van het werk
  • Goede werksfeer (hierover vrijdag meer)
  • Autonomie
  • Erkenning
  • Snelle feedback
  • Directe communicatie
  • Mensgericht leiderschap

 

Daarin heb je ook zelf een verantwoordelijkheid. Je kunt vragen om feedback, je kunt zelf directer communiceren. Je kunt hulp vragen aan meer ervaren collega’s. Dit horen en zien we zo vaak gebeuren: de onterechte aanname dat je alles meteen moet kunnen en weten. Je hebt immers jarenlang gestudeerd en een mooi diploma op zak, daar ben je toch voor ingehuurd? Niet dus! Iedereen vindt het leuk om te helpen en te praten over zijn vak. Maak daar gebruik van, dan kom je sneller tot resultaat en dat heeft gelijk effect op je werkplezier. Dus als jij aan je eigen Masterplan begint met het einde voor ogen, vraag je dan ook af wie je daarbij kan helpen, zowel op het werk als privé.

 

Wij helpen je graag tijdens onze Masterclasses

Tijdens onze Masterclass Talent Ontwikkeling voor Young Professionals helpen we jou
en de andere deelnemers op weg in het bepalen van jouw masterplan. Door ervaringen te delen, een groot aantal praktische tips en verschillende oefeningen helpen we je op weg bij je eerste stappen in je loopbaan.

 

NOG TWEE PLEKKEN BESCHIKBAAR VOOR DE MASTERCLASS OP 5 DECEMBER

Op 5 december geven we in Deventer onze eerstvolgende masterclass.
Mocht je 5 december niet kunnen dan is de laatste mogelijkheid dit jaar op donderdag 19 december in Bunnik.

Meer lezen over de Masterclass