Tel: 0547 - 26 16 65

Masterclass Strategie voor de Maakindustrie

In verband met de nieuwe beperkende maatregelen per 15 december hebben we besloten om onze klassikale trainingen en masterclasses voor de komende weken te onderbreken. We houden je via de website op de hoogte van wijzigingen. We hopen je weer spoedig te kunnen zien als deelnemer!

 

Wie bepaalt momenteel de koers van uw bedrijf? U of de waan van de dag? Het is tijd om van een afstandje naar uw bedrijf te kijken, om vervolgens weer volledig de regie te pakken. Niet alleen voor morgen, volgende week of volgende maand, maar voor de toekomst. Want weet u waar uw bedrijf nu staat? Waar uw kansen liggen? En hoe u ook in de toekomst blijft winnen?

 

‘Mijn bedrijf loopt prima’

Waarschijnlijk zijn de jaarcijfers van uw bedrijf goed en weet u keer op keer een oplossing te vinden voor de uitdagingen die op uw pad komen. Toch zien wij dat veel bedrijven vergeten verder te kijken dan die nabije toekomst. Daarmee loopt u nieuwe kansen mis en ziet u potentiële bedreigingen over het hoofd.

Bovendien gaan ontwikkelingen in de maakindustrie steeds sneller. Maakbedrijven kijken naar nieuwe competenties, naar een nieuwe rol in de waardeketen en naar nieuwe verdienmodellen. Klanten worden steeds veeleisender en concurrenten komen met nieuwe technieken.

Met een frisse blik naar uw bedrijf en strategie kunnen kijken is daarom belangrijker dan ooit.

 

Maar hoe ziet de strategie eruit van een toeleverancier in de maakindustrie zonder “eigen” producten? Hoe maakt u onderbouwde keuzes? En waar vindt u hulp en handige tools?

Hiervoor hebben wij de Masterclass Strategie voor de Maakindustrie ontwikkeld op basis van onze jarenlange praktijkervaring.

 

Na afloop van de Masterclass heeft u inzicht in:

 • Waar uw bedrijf op dit moment staat en wat uw sterktes en zwaktes zijn
 • Hoe u de ontwikkelingen in de branche bijhoudt en hoe u de kansen en bedreigingen hiervan kunt ontdekken
 • Waar nieuwe groeimogelijkheden voor uw bedrijf zijn
 • Hoe u kunt “winnen” in een steeds lastiger markt
 • Praktische tips voor de uitvoering van uw strategie

 

Hoe werkt onze eendaagse Masterclass?

In de Masterclass gaat u aan de slag met het door ons ontwikkelde strategieformat met bijbehorende tools. Door de plezierige afwisseling tussen theorie en praktijk kunt u na afloop direct aan de slag met het uitwerken van uw strategie.

De Masterclass is opgebouwd aan de hand van de drie cruciale vragen in strategie-ontwikkeling:

 • Waar staan we nu?
 • Waar gaan we spelen?
 • Hoe gaan we winnen?

We kijken eerst naar de huidige staat van uw bedrijf: weet u waar uw bedrijf voor staat en waarom klanten juist bij u kopen? Is uw orderboek voldoende gevuld? Waar lopen we nu tegen aan in de commercie? Vervolgens gaan we aan de slag met de marktgegevens, trends en concurrentie. Ook kijken we naar nieuwe verdienmodellen en ontwikkelingen in de waardeketen. Welke kansen en bedreigingen zijn er in de markt? Hoe kunnen we onze sterktes inzetten? Welke groeimogelijkheden zijn er? Welke strategische keuzes maken we om “te winnen”? En wat levert dit op aan omzet en winst in de komende jaren? Tot slot legt u de basis voor een goed implementatieplan en bepaalt u welke stappen nodig zijn om uw nieuwe strategie door te voeren.

Dit doen we aan de hand van compacte blokken theorie en uitleg van de belangrijkste tools, afgewisseld met praktische opdrachten, waarin u met de eigen strategie aan de slag gaat. Ook is er voldoende gelegenheid om uw eigen ervaringen te delen en te sparren met andere deelnemers aan de Masterclass.

U eindigt niet alleen met heldere inzichten en bruikbare uitwerkingen van de opdrachten, maar weet ook hoe u verder moet met de ontwikkeling van uw bedrijf.

 

Voor wie?

Deze Masterclass voor de Maakindustrie is vooral interessant voor:

 • Directeuren en eigenaren
 • Managers en Staf

 

Praktische gegevens:

 • Instructies en “huiswerk” vooraf per mail
 • 1-Daagse Masterclass: uitleg van het format met bijbehorende modellen en tools, praktische oefeningen
 • Materialen: format + trainingsmap
 • Op verschillende locaties in NL; ook mogelijk als incompany training
 • Kosten: € 995 excl. BTW per deelnemer, incl. materialen en arrangement

 

De eerstvolgende Masterclasses voor de Maakindustrie staan (onder voorbehoud) gepland voor:

 • Donderdag 18 februari 2021 in Deventer
 • Donderdag 18 maart 2021 in Bunnik
 • Donderdag 22 april 2021 in Deventer
 • Donderdag 20 mei 2021 in Bunnik
 • Donderdag 24 juni 2021 in Deventer

 

Hierbij werken we in kleine groepen en uiteraard conform de overheidsvoorschriften rond het corona-virus. Onze trainingslocaties zijn hierop ingericht wat betreft hygiëne, afstand houden, etc.

 

Wilt u ook in 1 dag inzicht in uw bedrijf krijgen en praktische handvatten ontdekken voor een succesvolle bedrijfsstrategie?

Schrijf u dan nu in voor onze Masterclass! We zien u graag binnenkort als deelnemer!

 

Inschrijven en informatie via info@jaarsmalebbink.nl of telefonisch 0547-261665