Tel: 0547 - 26 16 65

 Afbeeldingsresultaat voor my buttons

 

Sonja en Thijs zijn beide Certified BUTTONS professional. Dat houdt in dat we opgeleid en getraind zijn in het succesvol toepassen van de BUTTONS methodiek. We zetten het in voor het ontwikkelen van mensen, teams en organisaties.

Met de BUTTONS methode zetten we mensen in beweging vanuit hun intrinsieke motivatie. De gevolgen zijn betrokken en gemotiveerde medewerkers die optimaal samenwerken in teams en de gehele organisatie.

Door de heldere inzichten en praktische toepasbaarheid zijn we zeer enthousiast over de methode en de bijbehorende werkvormen. Hieronder vertellen we graag meer.

Drijfveren geven ons energie: ze vertellen ons wat we het liefste willen, waar we gelukkig van worden en waar we behoefte aan hebben.

De 24 drijfveren in BUTTONS zijn gebaseerd op                                                                                  het werk van de Drijfveren voor een zinvol levenAmerikaanse psycholoog David McClelland, die veel onderzoek heeft gedaan naar de drijfveren van mensen en ook bekend is van zijn ijsbergmodel.

Wat we zien van mensen, “wat boven water uitsteekt”, is wat ze doen. Wat we niet zien, maar wat er “onder water” wel is, is wat mensen denken en wat ze willen. Helemaal onderaan zitten onze drijfveren.

Zij bepalen daarmee ook ons denken en doen. Het is daarom cruciaal om inzicht te krijgen in eigen drijfveren en die van collega’s en teamleden.

De methode kent 24 verschillende drijfveren, die iedereen in principe in zich heeft. Een zestal hiervan is dominant; deze geven energie en brengen mensen in beweging. De BUTTONS drijfverentest brengt deze in kaart als vertrekpunt.

Vervolgens heeft BUTTONS een aantal standaard werkvormen voor individuele coaching en team coaching, die helpen om snel en concreet inzicht te geven in wat mensen intrinsiek motiveert, om van daaruit blijvend de betrokkenheid van medewerkers te vergroten, de onderlinge samenwerking te verbeteren en de bedrijfsdoelen te realiseren.

In de afgelopen tijd hebben we BUTTONS o.a. gebruikt om een bijna compleet vernieuwd MT te helpen met teambuilding, het opstellen van gezamenlijke doelen en bij de strategie-ontwikkeling. Ook hebben we het toegepast bij een snel groeiend bedrijf voor een nieuwe strategie, een betere rolverdeling binnen het MT, en om nieuwe werknemers snel te integreren.

Mede met behulp van de BUTTONS methode kunnen we een unieke combinatie aanbieden van kennis en ervaring op het gebied van strategie én training & coaching binnen organisaties. Immers, het een gaat niet zonder het ander; een nieuwe strategie werkt pas echt als het hele team vanuit de eigen drijfveren optimaal kan presteren en samen de bedrijfsdoelen realiseert!

 

Wil je weten wat jouw drijfveren zijn en de BUTTONS drijfverenanalyse doen? Of wil je aan de slag met de verschillende werkvormen voor individuele en teamontwikkeling? Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Wil je meer weten over de methode, kijk dan op de website van BUTTONS.